Nordeus Hackathon 2011 – Белград

Nordeus како еден од најуспешните стартапи во Европа, награден со “Best Gaming Start-up на Europas Awards 2011” и креатор на игра која што достигна 1,000,000 посетители дневно на Facebook, огранизира Hackathon, или 24-часовен натпревар во програмирање на игри во неколку платформи (меѓу побитните Python, Ruby, Java/Android). Подетални информации може да најдете на следниот линк. Настанот е закажан за 23ти Декември, а пријавувањето трае, односно е продолжено до 9ти Декември.


За секој учесник ќе биде обезбеден превоз, како и храна и смештај во просториите на Nordeus во Белград (потврдено од нивниот PR менаџер). Може да се пријавите како индивидуалец или во тим. Има вредни награди и сигурно дека ќе биде интересно искуство. Може да користите нивни хардверски/софтверски ресурси или може да си носите свои лаптопи. Може да побарате и помош од нивните инженери и имате целосна слобода на пристап кон решавање на зададените проблеми. Ќе имате пристап и до нивните соби за забава, така да, сигурно нема да ви биде досадно. Погледнете го видеото да видите за што станува збор:


Секој заинтересиран може да се пријави, како што споменав, најкасно до 9ти Декември на следниот линк: http://www.nordeus.com/hackathon2011 Ако имате дополнителни прашања пишете, ќе се потрудам да добијам одговори.